Displaying episodes 1 - 10 of 10 in total

Spesialepisode: Tysk vininformasjon

Heine Johansen i samtale med Ken Engebretsen og Johanna Falk i Tysk Vininformasjon.

Tysk vins posisjon i Norge #5: Samlerne

Heine Johansen snakker med Håvard Flatland og Dag Ola Lien om hvordan de begynte å samle på tysk vin og om lagring av riesling.

Tysk vins posisjon i Norge #4: Importørene del 2

Nils Flaaten, Kjell Cordtsen, Caroline Tangen-Tveit og Marthe Bøhn snakker om hvordan de tenker rundt tysk vin som vinimportører i dagens marked.

Tysk vins posisjon i Norge #4: Importørene del 1

Nils Flaaten og Kjell Cordtsen snakker om bakgrunnen for det tyske vinmarkedet i Norge slik vi kjenner det i dag.

Tysk vins posisjon i Norge #3: Vinjournalistene

Kjell Cordtsen, Merete Bø og Liora Levi snakker om hvordan vinjournalistikken kom til i Norge og om hvilke trender de ser i det norske markedet i dag.

Tysk vins posisjon i Norge #2: Vinkelnerne

Heine Johansen er i samtale med Oskar Sköld fra Spontan i Trondheim, Tommy Phong fra Dimsum i Oslo og Olga Krzyszczak fra Cornelius på holmen i Bergen om hvordan de bruker tyske viner på sine steder.

Tysk vins posisjon i Norge #1: Vinmonopolet

Vi er i gang med en serie på fem episoder som omhandler tysk vins posisjon i Norge. For å forstå markedet i Norge, er det viktig å forstå vinmonopolet. Vi har dermed tatt en prat med Arnt Egil Nordlien, senior produktsjef for spesialutvalget på Vinmonopolet i denne episoden. Vi snakker om Vinmonopolets og tysk vins historie, og litt om hvordan bildet ser ut i dag. Serien er laget i samarbeid med Tysk Vininformasjon.

Ove Svendsen fra Ypper

Ove Svendsen har i mange år vært blant den bergenske vinscenens viktigste skikkelser. Han har startet eget selskap sammen med Anniken England, og er aktuell både som ny matskribent i Bergensavisen og med sin egen vinmesse: Petnatt!

Roar Aune fra Aune Lohmann

Heine Johansen intervjuer Roar Aune fra Aune Lohmann om hvordan det er å, som voksen mann, skulle forlate Norge for å gi seg i kast med vinproduksjon i Portugal.

Tom Marthinsen og Portugal

I denne første episoden av vinpodden tar vi for oss Portugal. Vi har besøk av Tom Marthinsen som i tillegg til mye annet er den fremste på Portugal og portugisisk vin i Norge. Da er det også naturlig at episoden handler om nettopp portugisisk vin.

Nattverden